اخبار پیشنهادی


جمعه 93/08/23 | ساعت: 07:31 | کد خبر: 5536 | بازدید: 452558 | سرویس: میراث فرهنگی | ©
پست الکترونیک
چاپ

ششمین نشست باستان-نشانه شناسی با عنوان «جایگاه ایدئولوژیک تخت جمشید در نظام سیاسی هخامنشی»، در خانه هنرمندان ایران برگزار می شود.

به گزارش میراث ما به نقل از ایسنا، ششمین نشست باستان- نشانه شناسی با عنوان «جایگاه ایدئولوژیک تخت جمشید در نظام سیاسی هخامنشی» با حضور دکتر احمد پاکتچی و دکتر کامیارعبدی یک شنبه 25 آبان در خانه هنرمندان ایران برگزار می شود. 

هخامنشیان در اداره امور برخلاف سلسله‌های پیشین خاورمیانه بیشتر بر ایدئولوژی نهادینه شده تاکید داشته‌اند تا خشونت و قهر، همین چرخش اساسی شأنی ویژه به جهان بینی هخامنشیان می‌بخشد. از آنجا که ایدئولوژی‌ها همواره در پی عینیت‌بخشی به خود هستند و این عینیت بخشی با استفاده از مصالح فرهنگی در دسترس صورت می‌گیرد، می‌توان با مطالعه‌ی آثار برجای مانده از دوران هخامنشی تا حدود زیادی به ایدئولوژی آن‌ها پی برد.

در ششمین نشست باستان- نشانه‌شناسی که در خانه‌ی هنرمندان برگزار می‌شود، به جایگاه ایدئولوژیک تخت جمشید به مثابه‌ی مهمترین اثر دوران هخامنشی پرداخته می‌شود. تخت جمشید یکی از مهمترین مواریث فرهنگی ایران و جهان است.

این بنا در طول تاریخ پرفراز و نشیب خود همواره اثرهای متفاوتی بر ذهن مخاطبان خود نهاده است. باید گفت که این بنا صرفاً پدیده‌ای معمارانه نیست، بلکه متنی است که عمیق ترین معانی ایدئولوژیک در آن کدگذاری شده است. به تعبیری می‌توان گفت که کلیت تخت جمشید ابزاری ایدئولوژیک است که جزء جزء آن از هنر و معماری گرفته تا نقش برجسته و حتی پلان آن در خدمت عینیت بخشی به ایدئولوژی سازندگان آن بوده است.

علاقه‌مندان برای حضور در این نشست می‌توانند یک شنبه 25 آبان از ساعت 18 به تالار استاد امیرخانی خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.


----------------
تمامی حقوق برای میراث ما محفوظ وانتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است

اعلام دیدگاه در مورد این خبر

تنها نظراتی که با حروف فارسی نوشته می شوند قابلیت انتشار خواهند داشت.


کد امنیتی
تازه سازی

حقوق برای پایگاه خبری میراث ما محفوظ و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و پشتیبانی:  گروه تکاپو  Favicon1