اخبار پیشنهادی


شنبه 93/10/06 | ساعت: 11:46 | کد خبر: 5638 | بازدید: 452191 | سرویس: صنایع دستی | ©
پست الکترونیک
چاپ

معاون صنایع دستی،سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری گفت: صادرات صنایع دستی کشور از ابتدای سال جاری تاکنون 40 درصد نسبت به سال گذشته افزایش نشان می دهد.

به گزارش میراث ما به نقل از ایرنا، «بهمن نامورمطلق » عصر شنبه در حاشیه بازدید از بازارچه صنایع دستی و موزه فرش گنبدکاووس در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در سال گذشته در بخش صنایع دستی نزدیک به 120 میلیون دلار صادرات داشتیم.

وی گفت: در مقابل این میزان صادرات صنایع دستی ، تنها 10 درصد صنایع دستی به کشور وارد می شود.

معاون صنایع دستی کشور با اشاره به بازدیدش از برخی کارگاه های تولید صنایع دستی استان، گفت: نبود تشکلات هنرمندان، میزان کم پرداخت تسهیلات بانکی به هنرمندان، عدم تامین مواد اولیه مرغوب و همچنین بروز نبودن طرح های صنایع دستی از جمله مشکلات صنایع دستی این منطقه به شمار می رود.

نامورمطلق افزود: تامین مواد اولیه مرغوب و ارائه طرح های جوان پسند از سوی مراکز دانشگاهی برای طراحی و ساخت تلفیقی صنایع دستی این منطقه می تواند به افزایش فروش این آثار در بازار کمک کند.

به گفته وی، در صورت وجود تشکل هنرمندان می توان از طریق این تشکیلات، مطالبات آنان مورد رسیدگی قرار گیرد تا زودتر به نتیجه مطلوب برسد.

معاون صنایع دستی کشور، قیمت بالای صنایع دستی را یکی از مشکلات این صنایع دانست و گفت: قیمت صنایع دستی خارجی که در بازار وجود دارد به خاطر اینکه با ماشین ساخته می شوند با قیمت پایین تری عرضه می شود.

وی افزود: در حالی که صنایع دستی داخلی با استفاده از دست هنرمندان طراحی و ساخته می شود به همین خاطر قیمت آنان بالاتر از کالاهای خارجی است.

به گفته وی، در صورتیکه هنرمندان از مواد اولیه مرغوب برای تولید صنایع دستی خود استفاده کنند مردم به خاطر ارزش و کیفیت بالای آن کالا، به راحتی صنایع دستی ایرانی را خریداری می کنند.

وی همچنین افزود: در راستای حمایت از هنرمندان و صنایع دستی داخلی، کمرکات کشور و نیروی انتظامی باید از ورود بی رویه صنایع دستی به کشور جلوگیری کنند تا صنایع دستی داخلی که از کیفیت بالاتری برخوردار هستند به فروش برسد.

نامور مطلق گفت: با جلوگیری از قاچاق صنایع دستی به کشور می تواند علاوه بر حمایت از هنرمندان داخلی ، سبب ایجاد اشتغال برای جوانان و همچنین ارزی اوری برای کشور می شود.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص وضعیت اقلام صادراتی صنایع دستی کشور، گفت: در حال حاضر صادرات ما در زمینه های گلیم ، سفال ، شیشه ، قلم زنی ، زیراندازهای کرمان و آذربایجان در وضعیت خوبی دارد بطوریکه امسال نسبت به سال گذشته با همه تحریم های ناجوانمردانه به 40 درصد افزایش یافته است.

وی در خصوص تعداد بازارچه های صنایع دستی در کشور گفت: در همه استان ها بازارچه صنایع دستی دارند و در حال حاضر تلاش می کنیم تا بازار اختصاصی صنایع دستی در تمام شهرستان ها داشته باشیم.

نامورمطلق در خصوص برنامه معاونت صنایع دستی سازمان در زمینه توسعه و تقویت صنایع دستی کشور نیز گفت: توسعه بازرگانی و ارتباط با دانشگاهیان برای تولید نسل جدید صنایع دستی دانش بنیان جزو اهداف اصلی ما در این بخش است و تلاش می کنیم در این زمینه گام برداریم.

معاون صنایع دستی،سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری را که مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان و معاون استاندار و فرماندار ویژه گنبدکاووس همراهی می کرد از بازارچه صنایع دستی در نزدیکی برج قابوس بن وشمگیر بازدید کردند و از نزدیک با مشکلات هنرمندان این شهرستان اشنا شد.

نامور مطلق همچنین عصر امروز از کارگاه های تولید صنایع دستی در شهرستان کلاله در شرق استان گلستان بازدید کرد.

شهرستان 325 هزار نفری گنبدکاووس در شرق گلستان قرار دارد.


----------------
تمامی حقوق برای میراث ما محفوظ وانتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است

اعلام دیدگاه در مورد این خبر

تنها نظراتی که با حروف فارسی نوشته می شوند قابلیت انتشار خواهند داشت.


کد امنیتی
تازه سازی

حقوق برای پایگاه خبری میراث ما محفوظ و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و پشتیبانی:  گروه تکاپو  Favicon1