جمعه 93/12/15 | ساعت: 11:20 | کد خبر: 5831 | بازدید: 45898 | سرویس: میراث فرهنگی | ©
پست الکترونیک
چاپ

دنی وایتهد' مدیر بخش ایران موسسه 'بریتش کانسیل' شامگاه پنجشنبه در مراسم گشایش نمایشگاه 'روح نوروز' و رونمایی از بسته آموزشی جشن نوروز که توسط این موسسه تهیه و در اختیار مدارس انگلیس قرار خواهد گرفت، گفت: این جشن باستانی میثاقی مشترک میان کشورهای منطقه است.

به گزارش میراث ما به نقل از ایرنا، 'دنی وایتهد' در مراسم گشایش نمایشگاه 'روح نوروز' و رونمایی از بسته آموزشی جشن نوروز که در محل موسسه بریتیش کانسیل (موسسه بین المللی برای روابط فرهنگی و فرصت های آموزشی ) صورت گرفت، افزود: متاسفانه جشن نوروز در جامعه انگلیس بدرستی معرفی نشده است.

مدیر بخش ایران موسسه 'بریتیش کانسیل' ارتباط فرهنگی را عامل ماندگاری و ارتباط میان کشورهای جهان برشمرد و تصریح کرد با وجود بیش از صد و پنجاه سال ارتباط میان ایران و انگلیس و تغییر دولت ها در این میان، همچنان ارتباط فرهنگی میان دو کشور پایدار است.

وی همچنین با بیان اینکه بسته آموزشی جشن نوروز متناسب با نظام آموزشی انگلیس برای مدارس ابتدائی تنظیم شده است، این اقدام را تلاشی برای شناخت بهتر نسبت به فرهنگ کشورهای بین المللی در مدارس این کشور توصیف کرد.

وایتهد خاطر نشان است که این بسته آموزشی از روز پنجشنبه و از طریق پایگاه های اطلاع رسانی قابل دسترسی و دانلود می باشد.

وی در پایان قطعه شعری از حافظ را با مضمون: 'زکوی یار می آید نسیم باد نوروزی' را به زبان فارسی و به همراه ترجمه انگلیسی آن قرائت کرد.

'کیارن دیوان' مدیر اجرایی 'بریتیش کانسیل' نیز با بیان اهمیت ارتباط فرهنگی میان ملت های مختلف جهان گفت: به نظر من این مهم است که مردم فرهنگ همدیگر را بشناسند بویژه آنجایی که فرهنگ های مشترکی هم را دارند.

وی گفت: ما در انگلیس باید فرهنگ مردمی را درک کنیم که اینجا زندگی می کنند و نوروز را جشن می گیرند، چون این برای آنها بسیار مهم است.

دیوان با بیان اینکه بسیاری از کارهایی که 'بریتیش کانسیل' انجام می دهد برای خارج از انگلیس است، گفت: اما این مهم است که نشان دهیم ما تلاش می کنیم که شناخت خود را از این فرهنگ ها در انگلیس افزایش دهیم.

وی به بسته آموزشی جشن نوروز اشاره کرد و گفت: شما در نظر بگیرید یک دانش آموز دبستانی که نوروز را جشن می گیرد، و همزمان سایر دانش آموزان کلاس با مضامین آن آشنا باشند و نسبت به فرهنگ و اصالت فرهنگی آگاهی داشته باشند، چقدر خوشایند خواهد بود.

مدیر اجرائی 'بریتیش کانسیل' با اشاره به تاثیر استمرار این گفت وگوها و تعاملات فرهنگی میان انگلیس و ایران گفت: من دوست دارم در یک بازه زمانی مناسب فعالیت های مشابهی را تهران برگزار کنیم و بالعکس تهران هم فعالیت هایی را در اینجا داشته باشد.

نمایشگاه 'روح نوروز' از روز پنجشنبه تا تاریخ 15 ماه می میلادی در محل موسسه بریتیش کانسیل برپا خواهد بود که در آن عکس ها و تصاویر دیجیتالی از مراسم جشن نوروز در کشورهای ایران، افغانستان، آذربایجان، عراق، قزاقستان، پاکستان و ازبکستان به نمایش گذاشته شده است.

پروفسور 'ملویل' استاد دانشگاه کمبریج و محقق تاریخ ایران در حاشیه این نمایشگاه در گفت وگو با ایرنا، گفت: این نمایشگاه و موضوع (نوروز) که برای معرفی آن انتخاب شده اقدام خوبی بوده است که قابل تقدیر است.

وی ادامه داد: البته من با این موضوعات به دلیل حوزه کاری ام آشنا هستم اما بسیاری از مردم انگلیس با این فضاها آشنا نیستند و لذا این قبیل کارها نیازمند تبلیغات بیشتری است تا در ذهن مردم حک شود.

ملویل با اشاره به تاثیر مثبت این قبیل نمایشگاه در اذهان عمومی مردم انگلیس افزود: این قبیل نمایشگاه ها می تواند بیانگر این واقعیت باشد که ایران کشوری متمدن و فرهنگ غنی آن به هزاران سال پیش برمی گردد.

یکی دیگر از شرکت کنندگان در حاشیه این نمایشگاه در گفت وگو با ایرنا، ضمن استقبال از این نمایشگاه گفت: من فکر می کنم که این قبیل نمایشگاه ها زندگی در فرهنگ های دیگر را به تصویر می کشد و مردم با آن آشنا می شوند.

وی با اشاره به بسته آموزشی نوروزی مدارس گفت: این بسته، کودکان را با نوروز آشنا می کند و به نظر من به همان اندازه که 'کریسمس' برای اروپایی ها مهم است، نوروز هم برای کشورهای آن حوزه ایام مهمی است.

با این حال یکی دیگر از شرکت کنندگان در خصوص تاثیر این گونه نمایشگاه ها بر افزایش آگاهی مردم انگلیس نسبت به نوروز، گفت: به نظر می رسد فعلا این نمایشگاه متوجه افرادی است که با فرهنگ نوروز آشنا هستند اما می بایست برای مخاطبین گسترده تری برنامه ریزی شود و در آن صورت سازوکارهای غنی تری باید پیش بینی شود.

وی اما خاطر تاکید کرد: یکی از دستاوردهای این نمایشگاه لذتی است که می توان از آمدن نوروز بدست آورد.

گفتنی است مجمع عمومی سازمان ملل متحد در چهارم اسفند 1388 برابر با بیست و سوم فوریه 2010 میلادی با تصویب قطعنامه ای، بیست و یکم مارس برابر با یکم فروردین را در چارچوب ماده 49 با عنوان فرهنگ صلح و روز جهانی نوروز به تصویب رساند و در تقویم خود جای داد، این اقدام که برای نخستین بار در تاریخ این سازمان صورت گرفت، سبب به رسمیت شناختن نوروز ایرانی به عنوان یک مناسبت بین المللی شده است.


----------------
تمامی حقوق برای میراث ما محفوظ وانتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است

اعلام دیدگاه در مورد این خبر

تنها نظراتی که با حروف فارسی نوشته می شوند قابلیت انتشار خواهند داشت.


کد امنیتی
تازه سازی

حقوق برای پایگاه خبری میراث ما محفوظ و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و پشتیبانی:  گروه تکاپو  Favicon1