اخبار پیشنهادی


چهارشنبه 95/10/08 | ساعت: 04:09 | کد خبر: 6288 | بازدید: 451356 | سرویس: میراث فرهنگی | ©
پست الکترونیک
چاپ

عضو شورای فنی صندوق احیا گفت: باید تلاش شود که بناهای تاریخی ما هر کدام تبدیل به نمونه قابل قبولی از پذیرایی و خدمات رسانی استاندارد شوند.

به گزارش میراث ما به نقل از ایرنا، عضو شورای فنی صندوق احیا در نشست مشترک با سرمایه گذاران و بهره برداران بناهای تاریخی گفت: هر چند در ایران یک میلیون بنای تاریخی وجود دارد اما هر کدام از این بناها یک اثر منحصر به فرد هستند که نمونه دیگری ندارند و به عبارتی ما از هر بنا تنها یک نمونه داریم که خود آن بنا است. بنابراین ویژگی های هر کدام از این بناها انحصاری است و دارای شرایط خاص خود می باشد.

محسن امامی با اشاره به لزوم ایجاد یک مجموعه منسجم غیر دولتی برای بهره برداران بناهای تاریخی، افزود: ایجاد یک نهاد صنفی غیر دولتی مانند انجمن صنفی یا اتحادیه می تواند زمینه تبادل ایده ها و تجارب و بهبود شرایط کسب و کار و فعالیت و افزایش استاندارد عملیات احیا و خدمات رسانی در بناهای تاریخی را در پی داشته باشد.

عضو شورای فنی صندوق احیا تاکید کرد: باید در مراحل بهره برداری از این بناها تلاش کرد تا هر مجموعه تبدیل به یک مرکز رویداد فرهنگی، اجتماعی و هنری خاص شود و این کار منطبق با شرایط بناها، کاربری آنها و زمینه های فرهنگ و شرایط محلی صورت بگیرد.
امامی ادامه داد: ما باید تلاش کنیم تا حمایت از بناهای تاریخی و احیای این مجموعه ها در کشور و میان صاحبان سرمایه و دوستداران فرهنگ تبدیل به یک پرستیژ شود.

وی اضافه کرد: در کنار این باید تلاش شود که بناهای تاریخی ما هر کدام تبدیل به پایلوت و نمونه قابل قبولی از پذیرایی و خدمات رسانی استاندارد شوند به طوری یک گردشگر مطمئن باشد با حضور در این بناها خدماتی با کیفیت دریافت می کند.

این مدرس دانشگاه طراحی برنامه ها و رویدادهای ماهیانه را نیز یکی از الزامات برنامه ریزی برای بهره برداری از بناهای تاریخی بر شمرد و با اشاره به آمار 54 بنای واگذار شده صندوق احیاء گفت: این 54 بنا به طور متوسط با یک برنامه ریزی مناسب می توانند در طول سال مجموعا میزبان 600 رویداد ملی و محلی باشند و این اتفاق چندان هم دور از دسترس نیست.

امامی همچنین گفت: ایجاد حس تعلق بین این بناها با مردم محلی و در سطحی گسترده تر در گستره ملی باعث اتصال فرهنگی جامعه با این میراث تاریخی خواهد شدکه خود مشارکت عمومی در حفظ اصالت های محلی و ملی را به دنبال دارد.

وی برای نمونه به شهر یزد اشاره کرد و افزود: زمانی در یزد مردم دنبال این بودند که بناهای خود را از ثبت میراث فرهنگی خارج کنند تا بتوانند آنها را تخریب کرده و به ساختمان سازی روی بیاورند اما اکنون وضعیت برعکس است و در شهرهایی مانند یزد یا کاشان هر کس خانه قدیمی دارد به دنبال ثبت آن است.

عضو شورای فنی صندوق احیا تصریح کرد: چنین وضعیتی حس هویت ملی را شهرهای ما تقویت می کند و بهره برداری دقیق از بناهای تاریخی می تواند تحول بزرگی در این عرصه به وجود بیاورد.



----------------
تمامی حقوق برای میراث ما محفوظ وانتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است

اعلام دیدگاه در مورد این خبر

تنها نظراتی که با حروف فارسی نوشته می شوند قابلیت انتشار خواهند داشت.


کد امنیتی
تازه سازی

حقوق برای پایگاه خبری میراث ما محفوظ و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و پشتیبانی:  گروه تکاپو  Favicon1