اخبار پیشنهادی


سه شنبه 93/03/27 | ساعت: 09:47 | کد خبر: 5188 | بازدید: 452141 | سرویس: صنایع دستی | ©
پست الکترونیک
چاپ

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعی از هنرمندان صنایع دستی گفت: صنایع‌دستی و روح هنر اسلامی به بناهای تاریخی ایران جان می‌دهد.

به گزارش میراث ما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مجمع تشخیص مصلحت نظام ، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از مسؤولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و گروهی از هنرمندان و فعالان صنایع دستی، فرهنگ و تمدن ایران را سرشار از ظرفیت‌های خلّاق هنری دانست و با اشاره به تلفیق آن با آثار اسلامی، گفت: امروزه هنر ایرانی ـ اسلامی بر قله‌های آثار هنری جهان می‌درخشد و این اعتراف مستشرقین است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آثار باستانی ایران گفت: همه بناها در همه جهان از مصالح ساختمانی معمول در هر زمان است و آنچه به بناهای تاریخی ایران جان می‌دهد، روح هنری اسلامی و معماری خاص و استفاده از صنایع دستی در آنهاست.   آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ابتكار استفاده از ساختمان‌های قدیمی برای تبدیل به هتل و مسافرخانه را مخصوصاً در شهرهای ایران از جمله یزد و كاشان ستود و گفت: ظرفیت صنایع دستی ایران، برای افزایش اشتغال بسیار بالاست و باعث ثبت خاطرات خوب برای مسافران داخلی و خارجی در این شهرها می‌شود.

 رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ورود صنایع دستی كشورهای دیگر به ایران و عرضه آنها در مغازه‌های میدان امام اصفهان را غمناك توصیف كرد.

وی با بیان اهمیت صنایع دستی در هدایای دیپلماتیك، گفت: اهمیت تاریخی آنها شناسنامه فرهنگی كشورهاست و البته در ایران عمری به قدمت تاریخ هزاران سال دارد.

 آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، صنعت فرش دست بافت ایران را خیره كننده خواند و گفت: رونق این صنعت علاوه بر خاصیت‌های فرهنگی، باعث افزایش ارزش افزوده بالا و اشتغال می‌شود كه ضرورت امروز جامعه ماست.

  وی برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت كارمندان در دوران بازنشستگی و زنان خانه‌دار را لازمه مدیریت اشتغال در استفاده از فرصت‌ها دانست وگفت: احساس استقلال مالی و جلوگیری از بطالت عمر، روحیه انسان را تقویت می‌كند و از خمودگی و افسردگی به شادابی می‌رساند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اطلاع‌رسانی و تبلیغات را برای معرفی صنایع دستی در داخل و خارج از كشور مهم خواند و گفت: اگر آثار و ظرفیت‌های هنری ایران شناخته شود، شیفتگان فراوانی در دنیا هستند كه به ایران روی می‌آورند.

 

وی گردشگری را در جهان امروز یك صنعت خواند و گفت: بعضی از كشورهای همسایه كه تاریخ و جغرافیای محدود دارند، از صنعت توریسم بیشتر از صنایع نفتی ما درآمد دارند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی 150 اشاره قرآن به گردشگری را معنادار توصیف كرد و افزود: این آیات می‌توانند مبنای كار كسانی باشد كه در امور، نسبت به ابعاد دینی حساسیت دارند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأكید بر اهمیت گردشگری و صنایع دستی برای همه مسؤولان، گفت: خاصیت این صنعت وجود سرمایه در سراسر كشور است و فقط مدیریت و برداشتن موانع می‌خواهد كه باید برنامه‌ریزی شود.

وی افزود: یكی از وظایف مهم اسلامی و ایرانی ما تدوین سیاست‌های كلی مبتنی بر واقعیت‌هاست كه این نیاز تا حدودی فراهم شده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانشان درباره اتفاقات منطقه، مخصوصاً عراق، گفت: یك گروه تروریستی كه برخاسته از عقاید افراطی می‌باشد، امنیت و آسایش ملتی را بر هم زده است.

وی داعش را مولود نامبارك از تركیب جهل و تندروی دانست كه آبروی اسلام و مسلمین را در معرض خطر قرار داده‌اند وگفت: برای این گروهك تروریستی شیعه و سنی مطرح نیست، بلكه قتل انسان‌ها و غارت اموال مردم موجب ارضای روحی آنان است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تقبیح و محكومیت این جنایات، اعلام خطر مراجع را برخاسته از درك عمق مسایل خواند و گفت: عقلای اسلامی نگذارند عده‌ای كج فهم و زیاده‌خواه، آبروی مسلمانان را ببرند.


پیوستگی معناداری میان سه بخش سازمان میراث فرهنگی وجود دارد

در این دیدار مسعود سلطانی‌فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تشریح وضعیت  فعلی این سازمان، افزود: دستاورد هنرمندان صنایع دستی ما در بسیاری از رشته‌ها کم‌نظیر است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: پیوستگی معناداری میان سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وجود دارد که باید برنامه ریزی یکسانی برای هر سه حوزه انجام شود، چراکه با توسعه گردشگری و حفظ و حراست از میراث فرهنگی صنایه دستی هم رشد می‌کند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به سیاست گسترش تعامل با دنیا و تشنج‎زدایی دولت، تصریح کرد: نرخ ورود گردشگران اروپایی به کشور در چند ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 200 درصد افزایش داشته است.

وی یادآور شد: اشتغال و ارزآوری در بخش صنایع دستی یکی از راهکارهای جدی رفع مشکل اشتغال و رکود اقتصادی کشور است، چراکه ایجاد شغل در حوزه صنایع دستی نیاز به سرمایه گذاری عظیم و تکنولوژی وارداتی ندارد.

بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی در این دیدار گفت: وضعیت صنایع دستی با آغاز کار دولت تدبیر و امید در حال بهبود است، بیمه و حمایت از هنرمندان صنایع دستی، احیاء کارگاههای صنایع دستی و آموزش و پژوهش از مهمترین برنامه های کاری معاونت صنایع دستی است.

معاون صنایع دستی تصریح کرد: هفته صنایع دستی امسال با برنامه های متنوع و کاربردی برگزار شد و براساس آماری که تاکنون به دست آمده فروش و بازدید نمایشگاه صنایع دستی امسال با روند رو به رشدی همراه بوده است.



----------------
تمامی حقوق برای میراث ما محفوظ وانتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است

اعلام دیدگاه در مورد این خبر

تنها نظراتی که با حروف فارسی نوشته می شوند قابلیت انتشار خواهند داشت.


کد امنیتی
تازه سازی

حقوق برای پایگاه خبری میراث ما محفوظ و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و پشتیبانی:  گروه تکاپو  Favicon1